2 grote (Italiaanse) bollen
500g zalmfilet
100g zeewier (wakame)
½ tl citroenschil
½ Bosui
1 el bloem
Broodkruimels
Rucola
Zonnebloemolie
Zaanse mayonaise
Truffelolie
Champignon of zwarte olijven tapenade
Optioneel: zure room
Optioneel: sesamzaad
Optioneel: soyasaus & wasabi

Maak eerst het sausje door de mayonaise, de tapenade en de truffelolie met elkaar te vermengen. De truffelolie kan heel overheersend zijn, begin daarom met enkele druppels en voeg naar smaak meer toe. Je kan eventueel wat zure room gebruiken i.p.v. alleen mayonaise.

Meng is een grote kom (of gebruik een keukenmachine) de zalm, bosui, broodkruimels, bloem,  citroenschil en een aantal druppels zonnebloemolie en pureer met de staafmixer. Haal het mengsel uit de kom en maak met natte handen 2 ballen en duw deze plat.

Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak  de zalmburgers op middelhoog vuur in 6 minuten of tot ze mooi bruin zijn aan beide zijden.

Snijd de bollen doormidden en bestrijk de onderste kant met wat truffelmayonaise en bedek met wat rucola. Leg de burger op het bedje rucola en leg hier een hoopje zeewier op. Naar smaak kan je wat sesamzaad, wasabi of soyasaus toevoegen.